Concurs organizat cu sprijinul:
Tipografia Silkat
Annabella
Sponser Romania
Cabana Diana
Sloop
Portalul DoarSport
iul 8, 2013

Poze si impresii 2013

Multumim Adrian Soare pentru:

Imagini video de la start pana pe varful Cozia

Multumim pentru fotografiile facute de:

Catalin Andreeas Scobiola – 994 poze – start, manastirea Stanisoara

Adrian Soare – 65 poze – start, traseu Cozia

Anca Berger – 206 poze – pasta party, camping manastire Turnu, start, traseu Cozia, Cozia Junior, manastirea Turnu

Eugen Tinca – 45 poze  – start, traseu Cozia, sosire

Ione Alexandru Ionescu – 147 poze – start, sosire, Cozia Junior, premiere

Oana Grigore – 196 poze – sosire, premiere

Lica Zuzzy – 117 poze – sosire, Cozia Junior, premiere

Mincinoiu Bogdan – 105 poze – start, traseu Cozia, sosire

Adrian Mila – 268 poze – start, sosire

Laurentiu Sofron – 121 poze – start, traseu Cozia, sosire

Bogdan Belu – 167 poze – sosire

Sebastian Butcovan – 246 poze – sosire, Cozia Junior, premiere

Gabriela Cuzepan – 633 poze – intregul traseu Stanisoara

Razvan Dobre – 131 poze –  start, sosire

Andrei Catalin Sanatescu –  94 poze – sosire

Borta Dana – 23 poze – traseu Stanisoara

Dragomir Mihai – 77 poze – start, sosire, Schitul Ostrov, Cozia Junior, premiere

Pegas Triatlon Club – 70 poze – pasta party, start, sosire, agapa la manastirea Turnu

Ruxandra Ciuca – 29 poze personale –  in plimbare pe traseul Stanisoara

Impresii ale participantilor CMRun 2013

Mihnea Donciu:

Am ales traseul lung, deoarece mi s-a promis de către organizatori că voi primi suferinţă. Am primit, mulţumesc frumos!

După ce am ajuns la cabana Cozia din vârf şi am început coborârea, efortul s-a simţit în muşchi, aşa că au început crampele. Picioarele s-au blocat, nu mai colaborau, trebuia să mă opresc să mă masez. Când îmi mai reveneam, puteam să mai alerg o bucată bună.

După ce m-am trântit pe iarbă şi mi-am revenit, am putut savura din pepenele roşu cu care am fost aşteptaţi, o adevărată bucurie după atâta efort! Pentru mine aceşti 30 km de suferinţă au fost cei mai grei de la un concurs montan alergat până acum, poate şi pentru că e prima dată când am avut atâtea serii de crampe musculare care m-au ţinut în loc.

Text integral aici

Anca Berger:

This is, for me, the most difficult trail running race on this distance.

Just to keep in mind, if you want to join this race next year: it is difficult, steep, if it rains …. can be terrible difficult!

Text integral: aici

Andrei Pasatoiu:

Urcarea asta de la circa 780 de metri pana la un pic peste 1600, m-a terminat si fizic si psihic. O urcare mult prea abrupta, pe care a trebuit sa ma opresc de prea multe ori. Toti cei pe care ii depasisem pe coborare si plat, oameni de toate varstele, au trecut pe langa mine.

Text integral: aici

Monica Cristina Tarţa:

Q: De ce nu putem aduna atât de mulţi oameni şi în Piaţa Universităţii?
A: Pentru că nu este diferenţă de nivel.

Floricica Neacsu:

Trebuie neaparat sa vin si la anu’…n-am castigat farfuria acea frumoasa lucrata manual si n-am participat la Traseul Cozia pe care multi l-au descris ,,ucigator”

Ruxandra Ciuca:

In primul rand va multumesc pentru incurajari si pentru timpul limita fixat cu generozitate. M-am uitat la mai multe concursuri din Romania (si nu numai) si au limite de timp in care eu si multi altii ca mine nu ne vom putea incadra niciodata. Si nici nu suntem tentati sa incercam. Adica as fi tentata sa incerc un timp limita de 5 ore dar niciodata unul de 3 ore.

Am fost impresionata de desfasurarea de forte pe care un asemenea concurs o presupune. Nu m-am gandit niciodata cum se organizeaza un concurs de alergare dar, daca m-as fi gandit, nu mi-ar fi trecut  prin cap ce presupune…Mi s-a parut foarte gandita amplasarea benzilor rosii – probabil daca le-as fi pus eu, as fi pus de zece ori mai multe, ceea ce nu era nici economic, nici ecologic. Benzile au fost puse exact acolo unde era nevoie de ele, exact unde exista riscul de a gresi drumul; nu erau nici mai multe nici mai putine decat erau necesare.

Un alt lucru care m-a uimit a fost….curatenia la toaleta dupa doua zile in care a fost intens folosita. Nu mi-am dat seama daca toti acei oameni erau deosebit de civilizati sau se facea frecvent curat dar nu au existat problemele la care ma asteptam.

Andra Teleaga:

Desi am strans cateva participari la diverse concursuri de alergare montana cred ca aceasta va ramane printre cele mai dragi mie.

Alex Ionescu si Raluca Iscru:

Fain concurs. Noi am fost pentru prima oara la asa ceva si ne-a placut la nebunie, mai ales ca a avut si un scop umanitar.

Florin Simion:

Traseul Stanisoara este o cursa pe placul meu. Ambele participari pe acest traseu (2012 si 2013) m-au facut sa simt cu adevarat placerea de a alerga la munte, pe carari sau drumuri pietruite, prin padure sau la adapostul copacilor. Ingredientele cele mai importante au fost distanta (21Km), diferenta de nivel (cca 700m), si o portiune de drum pietruit de semi-plat (cca 6Km). Este intr-adevar un traseu alergabil (95%) si fara probleme tehnice. Este exact ce inteleg eu prin trail-running. Permite mentinerea unui ritm foarte bun, fara a chinui organismul (evident, in situatia cand exista un antrenament minim). Este genul de cursa pe care il voi alerga cu mereu cu drag.

Text integral: aici

Loredana Negrea:

Ştiam că are pădurile abrupte, cu pante înclinate, dar la ce a urmat de la Stănişoara nu mă aşteptam. Panta urcă susţinut prin pădure, fără nici un moment de răgaz. Nici o serpentină ca să-mi pot relaxa puţin muschii, nimic. Şi aşa am tinut-o până sus. Eu la asta nu mă aşteptam. Ca şi cum înclinaţia pantei nu e de ajuns, traseul  a reuşit să mă dea peste cap şi psihic pentru că are câteva zone în care crezi că mai e puţin, pentru că se vede capătul urcării.

Iar pentru că cea mai bună recuperare după efort este înotul și pentru că apele din zonă sunt benefice pentru articulații, în restul weekendului ne-am bălăcit în ştrandurile termale din Căciulata, ceea ce vă îndemn și pe voi să faceţi atunci când ajungeți în zonă. Apa e minunată, ne-a prins și ploaia în bazin dar era așa fierbinte încât nu a reușit să ne alunge.

Text integral: aici

Viorel Crisan:

Urcarea nu m-a omorat, dar coborarea era cat pe ce, extrem de tehnica si abrupta. 

Marfa weekendul, mi-a placut extrem de mult zona, valea Oltului cu muntii aia oglinditi in ea e geniala, foarte frumoase si Manastirile Cozia si Turnu, mi-a placut si apa termala din piscine

Text integral: aici

Silvia Bobeica:

What would you think 10km of downhill?

That was the worst downhill, I have ever seen (or been on). There was nothing but dirt for a huge part of it. Not a lot of roots to use as support or anything at all. For the first part, it went straight down, very abrupt…

Text integral: aici

Nicoleta Cristina Alexandru:

Distractia a fost de scurta durata pentru ca am ajuns repede la manastirea Stanisoara, loc in care pentru unii incepea raiul, pentru altii iadul. 

Asa cum fiecare om are iadul lui personal, toate traseele de alergare au portiunea lor de iad; in cazul asta am avut vreo 4km cu vreo 800m diferenta de nivel…

Text integral: aici

Ne bucuram sa primim link-urile cu fotografiile si impresiile voastre la adresa

info@coziamountainrun.ro

404

Organizator:

Competitie inclusa in:

Parteneri:

Ro Club Maraton
Succes Grup
primaria calimanesti
ASTO
Asociatia Succes in educatie si Sport
free bike team

Parteneri media:

Alerg
Adrenallina
Succes Press & PR