Concurs organizat cu sprijinul:
Tipografia Silkat
NH Hotels
Annabella
Sponser Romania
Cabana Diana
Sloop
iul 3, 2012

Alergare Cozia: de lucru pentru picioare, nu glumă! Un pic diabolic :-)

Autor: Anka’s World

Traseul …. a ….. fost ….. DUR! Frumos, dar foarte solicitant.
***
Urcarea de la Mânăstirea Stânișoara spre Cabana Cozia a fost cruntă prin gradul de înclinație și prin lungime. Aici a fost testul de foc pentru mușchii picioarelor. Și, cu siguranță că la înăsprirea condițiilor de concurs, canicula a avut un rol covârșitor. Dacă în loc de 36 de grade am fi avut 25 pe traseu, aș fi putut spune că a fost bine, iar dacă aș fi avut 20 aș fi spus că a fost ideal. Dar cu 36 …. a fost cam de coșmar.
***
Coborârea a fost pe măsura urcării: lungă, abruptă, dificilă, extrem de solicitantă. A fost, cred eu, prima oară când cu adevărat am simțit că pierd controlul asupra picioarelor. Eu care de regulă mă bazez pe o forță deosebită în picioare, acum simțeam cum cedez. Când am ajuns la punctul de hidratare de la Mânăstirea Turnu, am exclamat: ”Vaaaai, ce bine că existați!!!!” și am băut două pahare cu apă. De aici mai urma ”cireașa de pe tort”, adică o urcare de 150 m în altitudine pe o distanță de 600 m, după care mai erau mai puțin de 2 km până la finish.
***
La finish se mai alerga o tură, prin fața căsuțelor și știu că am văzut multe tricouri roșii la un loc, care aplaudau, dar nu am mai avut puterea să reacționez la aplauzele lor. Erau copiii din Slobozia :-)).
***
Medalia de finish primită imediat după poarta cea mare, roșie, este o farfurie în miniatură, ceramică din Horezu. Scrie pe ea denumirea evenmentului și anul. Mi s-a părut inedită și chiar potrivită pentru finish.
404

Organizator:

Competitie inclusa in:

Parteneri:

Ro Club Maraton
Succes Grup
primaria calimanesti
ASTO
Asociatia Succes in educatie si Sport
free bike team

Parteneri media:

Alerg
Adrenallina
Succes Press & PR