În data de 8 iulie 2023 în Masivul Cozia, pe malul stâng al Oltului, va avea loc concursul de alergare montană COZIA MOUNTAIN RUN.
Organizat de catre Asociatia Pegas Triatlon Club, cu susţinerea Primariei Calimanesti, Administratiei Parcului National Cozia, Consiliului Judetean Valcea, Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Valcea, evenimentul are drept scop:
1. promovarea:
- alergării şi drumeţiei montane;
- Parcului Naţional Cozia;
- monumentelor şi lăcaşurilor de cult din centrul ţării;
- tradiţiilor şi obiceiurilor locale;
- staţiunii balneoclimaterice Călimăneşti-Căciulata
2. strângerea de fonduri în scop umanitar.
Alergătorii şi pasionaţii de mişcare vor parcurge cele trei trasee:
Traseul Cozia (30 km)
Traseul Stanisoara (21 km)
Traseul Turnu (4 km)
Timp limita pentru ambele trasee: 8 ore
Participanţii sunt persoane active, care au împlinit vârsta de 18 ani.
Startul se va da la ora 9:00.
Promoterul competitiei este Succes Grup iar informatii despre competitie gasiti si pe: https://ro-ro.facebook.com/coziamountainrun
*****
Mulțumim organizatorilor pentru al 7-lea an de Cozia!!! Un loc minunat, plin de energie buna si licurici. (Gina Dana Popescu)
*****
Un eveniment organizat cu suflet de oameni deosebiti. Sigur voi reveni. (Manuela Isabela Stanescu)
*****
Oameni minunați care au depus tot efortul pentru un eveniment de suflet! Felicitări pentru tot ceea ce faceți! (Bianca Opris )
*****
Un eveniment reușit ! (Aso De Stino)
*****
Un eveniment bine organizat, revenim cu drag și anul viitor! (Dorela Veronica Murarasu)
*****
Felicitari pentru cum ati reusit sa cresteti frumos, de la an la an! M am simtit minunat alaturi de voi si voi reveni cu drag de fiecare data!:) (Adina Savu)
*****
Felicitari! Super traseu, super organizare ! (Razvan Norocel)
*****
Nu pot sa zic decât că deja aștept ediția viitoare. A fost superrrrr (Neagoe Ionut)
*****
A fost prima mea participare; un traseu deosebit cu o organizare de nota 10 !
Bravo, felicitări! (Dragos Anghel)
*****
Nu am primit declaratia si lista de participanti pe mail, si nu am fost singurul in situatia asta, ceea ce n-ar fi fost o problema, dar nu existau declaratii nici la ridicarea kiturilor.
In rest a fost un traseu cu adevarat provocator intr-o zona superba si cu pepene la finish! (Andrei Olaru)
*****
Sunt voluntar pe la diverse manifestri sportive de vreo 5-6 ani. Nicaieri nu m-am simtit mai bine!! Iubesc locul asta si mai ales trupa!! Great awesome people!! Nota 10!!! (Ilinca Badea)
*****
Am fost concurent la 2 ediții , și anul acesta , voluntar ! Greu sa ma decid ce vreau in ediția următoare , ca experiența a fost fantastica in ambele variante ! Felicitări participanților și organizatorilor. (Gika Gic)
*****
Multumim organizatorilor, voluntarilor si celor de la meteo, ca nu m-a prins ploaia pe traseu. Ca de obicei, foarte frumos si solicitant! (Silvia Mila)
*****
Anul acesta a fost a doua experienta a mea ca voluntar(photo) la Cozia Mountain Run, si sincer sa fiu ma bate gândul sa particip si eu macar la cursa de 4km la anul. Deci, creează dependenta. Oamenii, aceste locuri minunate, profesionalismul de care dau dovadă toți cei angrenați in organizare, ma fac sa imi doresc sa vin cat mai mult posibil si sa facem lucruri minunate. (Nicolae Dumitru)
*****
Cel mai profesionist cros la care am participat, organizatorii au fost foarte atenți și calzi. (Laura Chiriazi)
*****
A fost foarte frumos, vremea buna, organizat bine, traseul de la Stanisoara de vis!!! Revenim. (Spatacean Claudia)
*****
Organizare reușită (marcaje bune, puncte de hidratare și/sau alimentare bine organizate, etc).
Bile albe:
1. maiou în locul tricoului
2. lipsa vuvuzelelor
3. cuvintele spuse de preot/călugăr înainte de start (spre rușinea mea, nu i-am reținut numele, dar m-a convins că există și fețe bisericești cu mentalități de secol XXI, nu doar de XVI – XVII)
4. pepenii
Se mai poate lucra:
1. la distribuirea kiturilor (sau am prins singurul moment de zăpăceală și trebuie să-mi revizuiesc părerea)
2. la numerele înscrișilor „pe liste suplimentare”
(Mihai Gaureanu)
*****
Organizare super,cu deosebiti oameni! (Cristina Toma Palic)
*****
Felicitari pentru organizare! Traseul este superb! (Daniel Rusu)
*****
Traseul „Cozia”: excelent! Preluare kit in dimineata cursei: rapid, fără probleme! Voluntarii: Nota maxima! Amabili, săritori, de ajutor! Apa suficientă, am prins si pepene la Finish (… printre ultimii sosiți…) Ce sa mai zic!??? Menținem Nota 10 de la edițiile anterioare !!! (Liviu Bica)
*****
Organizare si cursa excelente! Voluntari profesioniști! Bravo! (Eduard Ene)
*****
Cozia Mountain Run – de sambata! O cursa la care am revenit cu placere, dupa 3 ani, tot la traseul cel mai lung, Cozia – 30k cu aproape 2000 urcare.
Organizare ireprosabila, traseu f bine marcat, voluntari de nota 20 – multumesc!
Peisaje de vis, cu Oltul serpuind pana in departare – imposibil sa nu te opresti sa admiri
O urcare pieptisa si o coborare pe masura de abrupta, iti pun muschiuletii la treaba, dar pentru lubenita de la vf. Cozia si de la finish merita efortul.
Organizare foarte buna, cum vad ca e la toate cursele din Circuitul Carpatilor!
(Diana Miazga)
*****
Dupa 4 ani ajungem din nou la Cozia desi vremea arata total nepotrivita.Am campat si nu am avut nici o furtuna din cele multe prognozate. De data aceasta am ales varianta grea…traseul Cozia. Simplu pentru altii dar greu pentru mine. Am izbutit totusi sa ma tarasc pana la finish cu mari emotii sa nu ma ranesc. Traseu prea tehnic si greu pentru stilul meu de alergare. Organizare excelenta, fara debusolari sau rataciri, voluntari fericiti ca organizeaza un astfel de eviniment. Recomand celor ce vor sa se simta bine si care cred ca Varful Cozia e o provocare pe care o pot sustine. (Vlad Marian)
*****
Cand spun Cozia, prima imagine care imi vine in minte este “pepene”. Auzisem eu ca exista pepene la unele curse, dar nu ne intalnisem. Cred ca era la singular si doar pentru premianti, ca nici coji nu vedeai.
E, la Cozia, acum cativa ani, probabil in 2013, am inteles ce inseamna pepene la finish. O caruta. Poate doua. Taiati profesional de catre nenea Iancu, cate o bucata pe alese, “special pentru tine”. Doua bucati, noua, 99. Daca as avea cate un euro pentru fiecare sambure de pepene scuipat in iarba din camping probabil as putea sa traiesc linistit din dobanzi.
Cursele sunt inselatoare. Descrierea te pacaleste, profilul pare rezonabil, distantele agreabile, timpul generos. In realitate cursele sunt mult mai dificile decat par, in loc sa fie o prajiturica simpla si usor de inghitit de fapt sunt destul de greu de digerat, cu teren cu obstacole si pericol de accidentare pentru alergatorul neatent. Mi-au cam plans cvadricepsii si genunchii dupa curse si am fost tare fericit cand am scapat de cazaturi, fiind mai impiedicat de felul meu.
Acum nu aveam treaba si nici dureri. Din pacate parteneriatul cu organizatorii nu a mai tinut. Era simplu, noi participam si ieseam pe podium, dar acum se pare ca intelegerea a picat. Ma uitam la timpii de la M+50, bine ca nu am participat. La F+50 au fost 6 alergatoare, de au ocupat tot podiumul. Probabil mai ramanea sansa tombolei (deloc de lepadat) sau macar placerea gulasului la cazan, dar incepuse sa tune si sa ploua si am plecat spre casa. La M+50 au fost cate 13 alergatori la fiecare cursa, alearga bezmetici pe dealuri in loc sa stea cu nepoteii.
Relatarea trebuie din pacate sa cuprinda si un autodenunt. Am furat pepene de la gura copiilor saraci. Naravul ramane narav. Teoretic luam cate o bucatica pentru alergatoarea familiei, ea ma refuza si eu ma sacrificam, am pus mana pe pepene, ce facem acum, il aruncam? M-a refuzat in repetate randuri, m-am sacrificat din greu, este viciu, ce sa fac. Cred ca jumatate din pepenele mancat intr-un an il consum la Cozia. O sa duc cativa pepeni la anul, sa ma recompensez, pentru copiii saraci.
Text integral: https://www.facebook.com/adrian.mila53/posts/1701859329911496
(Mila. Conu Mila.)
*****
Organizare foarte buna, cum vad ca e la toate cursele din Circuitul Carpatilor! (Diana Miazga)