Concurs organizat cu sprijinul:
Tipografia Silkat
NH Hotels
Annabella
Sponser Romania
Cabana Diana
Sloop
iul 3, 2012

Cozia Mountain Run 2012

Autor: Alex Stoian

A fost concursul pe care l-am asteptat cu cea mai mare emotie. In noaptea in care m-am inscris, alegand traseul mare (nici acum nu sunt sigur ca a fost alegerea mea), m-am dus la culcare cu un sentiment amestecat de bucurie si neliniste. Imi doream foarte mult sa alerg la Cozia, nu eram insa convins ca am ce trebuie ca sa duc cu bine la capat incercarea asta (antrenament, echipament, know-how).

Niciodata nu am fugit pe munte – ba eram eu prea mic,   in grija altora (“Asteapta-ne acolo, Alex!”), ba eu ii aveam in grija pe altii (nu poti sa te duci cu copii la munte si sa o iei la fuga prin padure). O vreme m-am lasat convins ca nu e frumos sa fugi pe munte, probabil e una din cele 500 de reguli ale montanistului citite in gara din Busteni:  stai cuminte la locul tau, in coloana.

***

Ce departe sunt uneori 100 de metri. Ce mult pot sa impartaseasca oamenii fara cuvinte. Cate conexiuni superioare de intelegere, extrasenzoriale, se activeaza in astfel de momente.  Am alergat 30 de kilometri pe un traseu superb de munte,  ii asteptam de o viata,  dar sufleteste vorbind,  din cursa asta vor ramane pentru mine  100 de metri de plat strabatuti in praf, deshidratat si ars de un soare dogoritor de 40 de grade, in care am mai inteles cate ceva.

Intram in camping impreuna, dam turul de onoare impreuna, incheiem impreuna.

Urmaresc cativa alergatori la finish, as vrea sa ma conectez la cursa fiecaruia dintre ei, dar nu merge asa, nu poti face asta de pe margine. Am terminat, legaturile sunt pierdute, deci nu mai inteleg nimic.

***

Sper ca pana la anul, sa imi fi demonstrat tot ce e de demonstrat,  sa fi alergat ce era de alergat, si sa ma regasesc nu pe traseu, ci in spatele masutei de la Cozia, turnand ceai in pahare, fluierand si aplaudand fiecare concurent care se apropie. E nevoie si de asta, in aceasi masura in care ai nevoie de alergare ca sa intelegi ce se intampla cu tine.

 

Text integral: Maratoane lirice

404

Organizator:

Competitie inclusa in:

Parteneri:

Ro Club Maraton
Succes Grup
primaria calimanesti
ASTO
Asociatia Succes in educatie si Sport
free bike team

Parteneri media:

Alerg
Adrenallina
Succes Press & PR